ONKOLOGIK KASALLIKLAR ICHIDA BACHADON BO‘YNI SARATONINING IJTIMOIY-IQTISODIY OQIBATLARI - Karimova Aziza Anvarovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda bachadon bo‘yni saratoni bilan bog‘liq ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlar, ayollar salomatligiga ta’siri, mehnatga layoqatlilik va sog‘liqni saqlash tizimiga tushadigan iqtisodiy yuk baholandi. Onkologik kasalliklar ichida aynan ushbu kasallik ayollar o‘rtasida keng tarqalgan bo‘lib, uning erta bosqichda aniqlanmasligi ko‘plab ijtimoiy muammolarni yuzaga keltiradi.