ИЖТИМОИЙ ТАДБИРКОРЛИКНИ ОММАЛАШТИРИШНИНГ АФЗАЛЛИКЛАРИ - Шокирова Шалола Шукуруллаевна (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Коронавирус пандемияси бизга тадбиркорликни ривожлантириш, янги иш ўринлари яратиш, аҳоли бандлигини таъминлаш ва унинг даромадини ошириш, меҳнат муносабатлари ва ишбилармонликда имконияти чекланган шахслар иштирокини кенгайтириш устувор вазифалардан бири эканлигини яна бир бор кўрсатди. Aлбатта, бундай мураккаб шароитда аҳолини, айниқса, унинг еҳтиёжманд қатламини ижтимоий ва моддий қўллаб-қувватлашга катта эътибор қаратилиб, моддий ёрдам ва кўмакка муҳтожлар рўйхатига киритилган оилаларга республика бюджетидан моддий ёрдам пули берилди. Лекин давлат ғазнаси томонидан берилган бир марталик ёрдам билан уларнинг муаммосини ҳал этиб бўлмайди. Замоннинг ўзи бизга ҳар бир оила тадбиркор, ҳунарманд, миришкор бўлиши кераклигини, ёшларни мустақил ҳаётга тайёрлаш жараёнида уларга камида иккита ҳунар ўргатиш кераклигига белги берди. Айни соҳада ижтимоий тадбиркорлик фаолиятини ташкил этиш муаммога мақбул ечимлардан бири бўлди.