TIBBIY TA’LIMDA TALABALARDA RAQAMLI KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Nishonova Dilafruz Tojimatovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiy ta’lim muassasalarida talabalarda raqamli kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tibbiy ta’limda raqamlashtirish jarayonlari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) integratsiyasi, elektron ta’lim muhitlari va simulyatsion texnologiyalarning o‘rni ochib beriladi. Maqolada zamonaviy ta’limda talab etilayotgan kompetensiyalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi raqamli platformalar, interaktiv vositalar, onlayn resurslar va sun’iy intellektga asoslangan tahlil usullarining o‘quv jarayoniga tatbiqi pedagogik yondashuvlar bilan uyg‘un holda yoritilgan. Shuningdek, talabalarning axborot savodxonligi, raqamli etikasi va virtual muhitda kasbiy faoliyat yuritish ko‘nikmalarini rivojlantirishda faol ta’lim metodlarining ahamiyati ko‘rsatilgan.