BO‘LAJAK SHIFOKORLARDA KASBIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Kasimova Nixola Kadirovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak shifokorlarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish jarayonida pedagogik shart-sharoitlarning ilmiy-pedagogik mohiyati yoritilgan. Kasbiy kompetentlik — bu nafaqat nazariy bilimlarni egallash, balki ularni real klinik muhitda, kommunikativ va axloqiy mezonlarga asoslangan tarzda qo‘llay olish qobiliyati ekanligi asoslangan. Muallif zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida ta’lim jarayonini tashkil etish, o‘quv muhiti, simulyatsion texnologiyalar, reflektiv yondashuvlar, shuningdek, interaktiv va masofaviy o‘qitish usullarini samarali qo‘llash orqali talabalar kompetentligini shakllantirishga oid taklif va tavsiyalarni taqdim etadi. Statistik tahlillar va tajribaviy kuzatuvlar asosida maqolada tibbiy ta’limda integrativ-didaktik shart-sharoitlar yaratishning dolzarbligi va samaradorligi ko‘rsatib berilgan.