JADID DRAMALARIDA TA’LIM ISLOHOTLARINING BADIIY TALQINI - Bozorova G.R. (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada jadid dramalarida ilgari surilgan maktab va madrasalar islohoti, ilm-fan va dunyoviy bilimlarning ahamiyati, zamonaviy o‘qituvchilik va ayollar ta’limi masalalari tahlil etilgan. Shuningdek, ushbu asarlarda o‘z davrining ijtimoiy-ma’naviy muammolari fonida ta’lim islohotlariga munosabat, ularning zamonaviylikka intilishi, eskilik bilan kurash motivlari badiiy vositalar bilan ochib berilishi tadqiq qilinadi.