MA’NAVIYAT – INSON VA JAMIYAT HAYOTINING MA’NAVIY POYDEVORI - Qosimova Gulbahor Ibragimovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ma’naviyat tushunchasining inson va jamiyat hayotidagi o‘rni hamda uning ijtimoiy-madaniy taraqqiyotdagi ahamiyati yoritilgan. Ma’naviyatning shaxs kamolotiga, ijtimoiy muhitga va milliy qadriyatlar tizimiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil etiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida yoshlar ma’naviyatini mustahkamlash yo‘llari, davlat siyosatida ma’naviy tarbiyaning tutgan o‘rni va an’anaviy qadriyatlarning zamonaviy hayotdagi roli haqida fikr yuritiladi. Maqola orqali ma’naviy tarbiyaning uzviyligini ta’minlovchi muhim jihatlar, ayniqsa, oila, ta’lim va jamoatchilikning vazifalari asoslanadi.