MOLEKULYAR FIZIKA - Kamalova Dilnavoz Ixtiyorovna; SHomurodova SHahzoda Akbar qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada molekulalarning tartibsiz harakati, ularning kinetik energiyasi va harorat bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Molekulalarning harakatlanish xususiyatlari orqali moddalarning fizik holatlari, bosim va issiqlik hodisalari tushuntiriladi. Broun harakati va diffuziya kabi hodisalarga asoslangan holda molekulyar darajadagi jarayonlar yoritilgan.