15-16 YOSHLI FUTBOLCHILARNING TO‘PGA EGALIK QILISH TEXNIKASINING NAZARIY JIHATLARI - Baxodirov Sarvar Sirojiddinovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada futbolchilarning to‘pga egalik qilishning nazariy jihatlarini texnik mahorat harakatlarni samaradorligi turli-tuman texnik usullar bo‘yicha mustahkam ko‘nikmani rivojlantirishni taqozo etgani xususida so‘z yuritilib, futbolchilarga ma’lum bir talabni qo‘yishni: jismoniy sifatlardan o‘yin samaradorligini oshirish vositasi sifatida foydalana bilish lozimligi tadqiq qilinadi.