VOLEYBOL SPORTINING O‘ZBEKISTONDA RIVOJLANISHI VA YOSH SPORTCHILARNI TAYYORLASHNING DOLZARB JIHATLARI - Murodova Nodirabegim (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada voleybol sportining o‘ziga xos xususiyatlari hamda yosh sportchilarni har tomonlama musobaqalarga tayyorlash jarayonida jismoniy va psixologik omillarning ahamiyati yoritiladi. Trening mashg‘ulotlarining mazmuni, mashqlar ketma-ketligi, psixologik mustahkamlovchi metodikalar, shuningdek, jismoniy sifatlar – kuch, tezlik, chidamlilik va koordinatsiyaning rivojlantirilishiga oid amaliy tavsiyalar beriladi. O‘rganilgan holatlar asosida trening samaradorligini oshirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.