OLIY TA’LIM SHAROITIDA TURIZMNING PEDAGOGIK YONDASHUVLARI: INNOVATSION USULLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Sariyeva E’tibor Matchanboyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonda turizm sohasining jadal rivojlanishi va ushbu jarayonda malakali mutaxassislar tayyorlashning pedagogik asoslari yoritilgan. Muallif tomonidan turizm ta’limida innovatsion pedagogik yondashuvlar, jumladan, muammoli ta’lim (Problem-Based Learning – PBL), amaliy mashg‘ulotlar, integratsiyalashgan va tajribaga asoslangan ta’lim usullarining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda sifatli va miqdoriy usullar asosida olingan ma’lumotlar asosida, turizm sohasi uchun zarur bo‘lgan bilim va ko‘nikmalarni shakllantirishda pedagogik yondashuvlarning o‘rni aniqlanadi. Maqola oliy va o‘rta ta’lim muassasalarida turizm yo‘nalishida o‘qitish samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflarni ilgari suradi.