XALQONA SHE’RIYATDA OBRAZLILIKNING ASOSIY TAMOYILLARI - Yallayev Behzod Toshtemirovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Istiqlol solnomasi jamiyatimiz hayoti, xususan, milliy she’riyatda juda katta o‘zgarishlarni amalga oshirdi. Ayniqsa, alohida yo‘nalish sifatida bo‘y ko‘rsatayotgan she’riyat talqinlar borasida jiddiy tadqiqotlar olib borilganligi quvonarli hol. Har bir ijod namunasi davr ruhiyati, inson hayoti, quvonch-iztiroblari, maqsad-intilishlarini muayyan darajada qamrab olishi ayni haqiqat. Shu ma’noda Tilak Jo‘ra she’riyati bu vazifani baholi qudrat yoritishga o‘zlarida imkon topdi. Xalqlarning ijtimoiy-ruhiy, madaniy-ma’rifiy sohadagi olib borayotgan ulkan islohotchilik an’analari bugungi kunda jahon hamjamiyatida o‘zining munosib bahosini olmoqda. Biz olib borgan tadqiqot mobaynida xalqona she’riyati mavzu-mundarijasi, ijtimoiy-psixologik asoslari, g‘oyaviy takomili yuzasidan aniqlik kiritamiz.