ZAMONAVIY OILADA YOSHLARNING E’TIQODGA NISBATAN MUNOSABATINI KUZATISHDA OTA-ONANING TARBIYAVIY SAVODXONLIGI VA TARBIYAVIY USLUBLARI - Hamrayeva Maxfuza Baxtiyorovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy oilada ota-onalarning tarbiyaviy savodxonligi va ular qo‘llaydigan tarbiyaviy uslublarning yoshlarning e’tiqodga nisbatan munosabatiga ta’siri pedagogik-psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ota-onaning shaxsiy e’tiqodi, muloqot uslubi, ma’naviy qadriyatlarga bo‘lgan munosabati farzandning e’tiqodiy qarashlari va ijtimoiy xulq-atvorining shakllanishida muhim omil sifatida ko‘riladi. Shuningdek, zamonaviy axborot vositalari va ijtimoiy muhitning bu jarayondagi roli ham yoritiladi.