TISH SHIFOKORLARINING KASBIY FAOLIYATIDA ERGONOMIK YONDASHUV ASOSIDA KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Oxunjonova Hayotxon Xosiljonovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda tish shifokorlarining kasbiy faoliyatida ergonomik yondashuv asosida kompetensiyalarni shakllantirishning nazariy asoslari o‘rganilgan. Ergonomik kompetensiyaning tarkibi, ta’lim jarayoniga joriy etish bosqichlari va baholash mezonlari yoritilgan. Xorijiy va mahalliy tajriba tahlili asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari stomatologik ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan.