SUNʼIY INTELLEKT VA UNING TA’LIM JARAYONIDA QOʻLLANILISHI - Karshiyeva Dilnoza Utkirjonovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining jadal rivojlanishi ta’lim tizimida sezilarli o‘zgarishlarni yuzaga keltirmoqda. Mazkur maqolada SI vositalarining o‘quv jarayoniga integratsiyalashuvi, pedagogik metodikalar, platformalarning funksional imkoniyatlari va o‘quvchilarga ko‘rsatayotgan ta’siri chuqur tahlil etiladi. Tadqiqot sifatli tahlil va ikkilamchi manbalarni o‘rganish asosida olib borildi. Shu bilan birga, raqamli savodxonlik, mahalliy kontekstga moslashuv, axborot xavfsizligi va etik me’yorlar bu texnologiyalarni joriy etishda asosiy muammolar sifatida ko‘rsatildi.