TA’LIMDA MENEJMENT VA BOSHQARUV IQTISOSLIGI - Inatullayeva Nilufar Xayrulloyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim tizimini samarali boshqarishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) tutgan o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Hozirgi davrda ta’lim menejmenti zamonaviy boshqaruv tamoyillariga tayangan holda, ma’lumotlarni tezkor yig‘ish, tahlil qilish hamda qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirishni talab etadi. Shu nuqtayi nazardan, AKT vositalarining joriy etilishi boshqaruv faoliyatida ochiqlik, shaffoflik, samaradorlik va mas’uliyatni oshiradi. Xususan, ta’limda menejment va boshqaruv yo‘nalishida o‘qiyotgan mutaxassislar uchun elektron ta’lim platformalari, boshqaruv tizimlari, ma’lumotlar bazalari va raqamli monitoring dasturlaridan foydalanish amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, AKTni boshqaruvga keng joriy etish ta’lim sifatini oshirish, innovatsion muhit yaratish va samarali menejment faoliyatini yo‘lga qo‘yishda asosiy omil hisoblanadi