OILAVIY QO’LLAB-QUVVATLASHNING SPORTCHINING PSIXOLOGIK BARQARORLIGI VA NATIJALARIGA TA’SIRI - Qaimova Gulmira Uchqun qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot sportchining professional faoliyatida oilaning roli va uning psixologik barqarorlikka ta’sirini o’rganadi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, oilaviy qo’llab -quvvatlash sportchining motivatsiyasi , stressga chidamliligi va musobaqalarda muvaffaqiyatga erishishida ijobiy ta’sir ko’rsatadi. Aksincha, qo’llab-quvvatlash yetishmasligi ruhiy tushkunlik va faoliyatga bo’lgan qiziqishni kamaytiradi. Shu bilan birga, oila sportchining sog’lom turmush tarzini shakllantirish, intizom va sabr-toqat kabi sifatlarni rivojlantirishda muhim rol o’ynaydi.Tadqiqot xulosasi shundan iboratki, sportchining muvaffaqiyati va ruhiy barqarorligini ta’minlashda oilaviy qo’llab-quvvatlash asosiy omil hisoblanadi.