2014-2024-YILLARDA QASHQADARYO VILOYAT OTMLARIDA TALABA VA O‘QITUVCHILAR DINAMIKASI: YUTUQLAR VA SIFAT TAHLILLARI - Safarov Shoxrux Sattor o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola O‘zbekiston, ayniqsa Qashqadaryo viloyatidagi oliy ta’lim tizimidagi islohotlari statistic ma’lumotlar orqali yoritadi. Zamonaviy ehtiyojlarga mos malakali mutaxassislar tayyorlash va ta’lim sifatini xalqaro darajada rivojlantirish asosiy maqsad sifatida ko‘riladi. Maqolada taʼlimning sifatiy jihatini yaxshilash, professor-oʻqituvchilarning ilmiy-salohiyat darajasini oshirish va individual yondashuvni taʼminlash uchun strategik chora-tadbirlarni koʻrish zarurligi taʼkidlanadi.