DUNYO BO’YICHA IJTIMOIY TENGSIZLIK VA KAMBAG’ALLIK - Ozodkhon Tulanboeva (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: ijtimoiy tengsizlik — bu iqtisodiy, siyosiy va ijtimoiy resurslar taqsimotidagi adolatsizlik, bu esa kambag’allik darajasini oshiradi va aholi farovonligiga salbiy ta’sir ko’rsatadi. Maqolada ijtimoiy tengsizlikning sabablari, uning global darajada tarqalishi, kambag’allik bilan bog’liq muammolar va ularni hal etish uchun zarur bo’lgan chora-tadbirlar ko’rib chiqiladi.Maqolada global miqyosda ijtimoiy tengsizlikni kamaytirish va kambag’allikni bartaraf etish uchun xalqaro tashkilotlar, davlatlar va jamiyatlarning qo’llayotgan strategiyalari haqida fikrlar bildiriladi.