DUNYO BO’YICHA MIGRATSIYA,QOCHQINLAR VA MUHOJIRLAR INQIROZI - Ozodkhon Tulanboeva (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: dunyo bo’ylab migratsiya, qochqinlar va muhojirlar inqirozi zamonaviy jamiyatlarning eng dolzarb muammolaridan biriga aylangan. Har yili millionlab odamlar urushlar, tabiiy ofatlar, iqtisodiy qiyinchiliklar va ijtimoiy adolatsizliklar sababli o’z vatanlarini tark etishga majbur bo’lmoqdalar. Ushbu inqiroz nafaqat qochqinlar va muhojirlar uchun, balki qabul qiluvchi mamlakatlar uchun ham jiddiy ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy muammolarni keltirib chiqaradi.