ISLOM HUQUQIDA FAROIZ ILMI MANBALARI VA TADQIQOTLAR - Shaxnoz Axmedova Ganidjanovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada faroiz ilmining lug‘aviy va istilohiy ma’nolari, Qur’on va Sunnatdagi asoslari hamda sahobalar davridan zamonaviy tadqiqotlargacha bo‘lgan rivojlanish jarayoni yoritilgan. Mahalliy va xorijiy tadqiqotchilarning qarashlari tahlil qilinib, faroiz ilmining huquqiy va ijtimoiy ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot ushbu ilmning tarixiy ildizlari va bugungi davrdagi dolzarbligini asoslaydi.