QIMMATBAHO TOSH VA METALL NOMLARI: LINGVISTIK TAHLIL - Abdiyeva Shohadat Kenjebay qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda o‘zbek tilida uchraydigan qimmatbaho tosh va metall nomlari lingvistik jihatdan tahlil qilingan. Ularning kelib chiqishi, semantik xususiyatlari hamda xalq og‘zaki ijodi va badiiy adabiyotda qo‘llanishi yoritilgan. Natijada mazkur birliklarning tilimizdagi ramziy va madaniy funksiyalari ochib berilgan