YENGIL SANOAT KORXONALARI MARKETING FAOLIYATIDA “KLASTER” NAZARIYASI VA UNDAN FOYDALANISHDA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI - Ravshanbekov Oybek Rustambek o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Integratsiyalashuvning kichik darajasi mamlakatlar iqtisodiyotida yangi xo’jalik yuritish tizimini shakllantirish yo’li hisoblanib, o’zaro pirovard mahsulot ishlab chiqaradigan va geografik yaqin bo’lgan korxona va tashkilotlarni o’z ichiga olgan “klaster”lar yaratishdir. Klasterlarni shakllantirishdan maqsad shahar, tuman va viloyat ichida joylashgan bir xil soha korxonalarini va ular bilan yagona texnologik zanjirda bo’lgan ta’lim, ilmiy, injiniring, konsalting, standartlashtirish, sertifikatlashtirish va boshqa xizmatlarni uyg’unlashtirish - innavatsion ishlab chiqarishni tashkil etish asosida raqobatbardosh tovarlar yaratishga yo’naltirishdan iborat.