O‘ZBEKISTONDA NAZORAT TIZIMINING TRANSFORMATSIYASI JARAYONIDA FUQAROLIK JAMIYATI NAZORATINING UYG‘UNLASHUVI VA ROLI - Jomonqulov Bekzod Shokir o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fuqarolik jamiyati va davlat nazorati o‘rtasidagi o‘zaro integratsiya hamda nazorat tizimining rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Davlat organlari va fuqarolik jamiyati institutlarining hamkorligi muhimligi, jamoatchilik nazorati va davlat nazorati uyg‘unligining ijtimoiy barqarorlik hamda samarali boshqaruvga ta’siri yoritiladi. Xalqaro tajriba asosida fuqarolik jamiyati ishtiroki korrupsiyaga qarshi kurash va davlat boshqaruvi samaradorligini oshirishga xizmat qilishi ko‘rsatiladi. Maqolada shuningdek, O‘zbekistonda ushbu yo‘nalishdagi islohotlar natijalari va dolzarb vazifalar muhokama qilingan hamda nazorat tizimini takomillashtirish yuzasidan xulosalar bayon etilgan.