MAKON VA ZAMON KONSEPTLI ETNIK BIRLIKLARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Yarqulova Dilnoza Mehriddinova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ingliz va o‘zbek xalqlari tilida aks etgan makon va zamon konseptlarining lingvokulturologik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Har ikki tilning frazeologizmlari, metaforalari, maqollari, badiiy adabiyotlari va kundalik nutqida joy va vaqtga nisbatan qarashlar qanday ifodalanishi tahlil qilinadi. Maqolada milliy tafakkur, tarixiy xotira, madaniy kontekst va til vositalari orqali konseptlar qanday shakllanishi ko‘rsatib beriladi.