O‘QUVCHIARNING NUTQIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI HAQIDA - Kudiyarova Venera Kadirbaevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ta’lim qoraqalpoq tilida olib boriladigan maktablarida ona tilini o‘qitishda o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari muhokama qilingan. Ushbu masalalarning yechimi orqali ta’lim jarayonida qoraqalpoq tilini o‘qitishda o‘quvchilarda nutqiy kompetensiyani rivojlantirihninh tadqiq qilinishi, usullari xususida so‘z yuritilgan.