INNOVATSION KLASTERLAR VA TEXNOPARKLAR FAOLIYATIDA KICHIK BIZNESNING ISHTIROKI - No’monov Otabek O’rmonjon o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada innovatsion klasterlar va texnoparklar faoliyatida kichik biznes subyektlarining ishtiroki, ularning iqtisodiyotdagi o‘rni hamda ilm-fan bilan integratsiyasi tahlil qilinadi. Innovatsion klasterlar kichik biznes korxonalariga ilmiy tadqiqot natijalaridan samarali foydalanish, yangi mahsulot va texnologiyalarni yaratish imkonini beradi. Texnoparklar esa startaplarni qo‘llab-quvvatlash, texnologiya transferi va malakali kadrlar bilan ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. O‘zbekistonda innovatsion rivojlanish strategiyasida kichik biznesning texnoparklar faoliyatidagi ishtiroki raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarish va eksport salohiyatini oshirish omili sifatida qaralmoqda. Maqolada ushbu jarayonning afzalliklari, mavjud muammolar hamda istiqbollari yoritib berilgan.