«АХБОРОТ ХУРУЖЛАРИ» НИНГ ЁШЛАРНИНГ МАЪНАВИЙ БАРКАМОЛЛИГИГА САЛБИЙ ТАЪСИРИ (ИНТЕРНЕТ МИСОЛИДА) - Кодирхонов Асатиллохон (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Мазкур мақолада глобаллашув даврида оммавий ахборот воситаларининг жадал ривожланиши ва уларнинг жамият ҳамда ёшлар онгига салбий таъсири муаммоси таҳлил қилинади. Интернет орқали тарқатилаётган зарарли контентлар, ахборот ҳужумлари, уларнинг ёшлар маънавияти, хулқи ва руҳиятига кўрсатиши мумкин бўлган таҳдидлар ёритилади. Шунингдек, ахборот урушларининг замонавий шакллари, дезинформация, дезориентация, дестабилизация каби усуллари ҳамда “сохта демократия” тарғиботининг хавфлари таҳлил этилади. Муаллиф ёшларни носоғлом контентдан ҳимоя қилиш, уларда ахборотга нисбатан танқидий муносабат, медиа саводхонлик ва маънавий иммунитетни шакллантириш бўйича таклифларни илгари суради.