ERKIN A’ZAM NASRIDA ZAMON VA INSON MUAMMOLARI - Gavharoy QO‘LDOSHEVA (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek nasrining yirik namoyandalaridan biri Erkin A’zam ijodiga oid ilmiy tahlillar beriladi. Yozuvchining hikoya va qissalarida inson taqdiri, zamonning ijtimoiy-madaniy muammolari, turmush hodisalari badiiy talqin qilinishi tahlil markaziga olingan. Erkin A’zam qalamiga mansub “Chapaklar”, “Bayramdan boshqa kunlar”, “Kechikkan baxt”, “Otoyining tug’ilgan yili” kabi asarlar asosida yozuvchining nasriy mahorati, badiiy uslubi, obraz yaratish tamoyillari va zamonaviy adabiyotdagi o‘rni yoritiladi.