РЕСПУБЛИКАМИЗ БАНКЛАРИДА ВАЛЮТА ОПЕРАЦИЯЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Рахманова Лайло Баходировна (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада биз тижорат банкларида валюта операцияларини амалга ошириш жараёнлари ҳамда уларни такомиллаштириш йўналишлари илмий таҳлил қилдик. Мақолада жаҳон молия бозорларидаги рақобат, валютанинг конвертация даражаси ва халқаро ҳисоб-китоб амалиётлари банк тизими фаолиятига бевосита таъсир этувчи омиллар сифатида кўриб чиқилган.