UY SHAROITIDA TA’LIM OLAYOTGAN IMKONIYATI CHEKLANGAN O‘QUVCHILARGA INGLIZ TILINI O‘RGATISHDA ADAPTIV TEXNOLOGIYALARNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Malika Ergasheva (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uy sharoitida ta’lim olayotgan imkoniyati cheklangan o‘quvchilarga ingliz tilini o‘rgatishda adaptiv texnologiyalardan foydalanishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda imkoniyati cheklangan bolalarning individual ehtiyojlari, o‘quv faoliyati va rivojlanish sur’atini inobatga olgan holda moslashtirilgan o‘quv texnologiyalari turlari va ularning amaliy qo‘llanilishi o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada adaptiv ta’limni tashkil etish jarayonida o‘qituvchining metodik yondashuvi, o‘quv materiallarini tanlash mezonlari va natijalarni baholash usullari yoritilgan. Ushbu tadqiqot maxsus pedagogik ehtiyojli o‘quvchilar uchun zamonaviy chet tili ta’limini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy asoslarni kengaytiradi.