ЕР МОНИТОРИНГИ НАТИЖАЛАРИ АСОСИДА СУҒОРИЛАДИГАН ЕРЛАРДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШНИ ТАШКИЛ ЭТИШ - Бекзод Низамович Инамов (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада ер мониторинги жараёнида олинган маълумотлар асосида суғориладиган ерлардан самарали фойдаланиш масалалари таҳлил қилинган. Мониторинг орқали ерларнинг агроэкологик ҳолати, суғориш тизимларининг техник ҳолати ва деградация даражаси баҳоланиб, уларни яхшилаш бўйича аниқ таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.