HAYVONLARDA DERMATOFITOZ INFEKSIYASINI UMUMIY TAVSIFI - Usmonova Xadicha Jo’rayevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Kirish. Hayvonlarda dermatofitoz (dermatomikoz) – keratin to‘qimalarni (teri, jun, tuyoq va tirnoqlarni) zararlovchi mikotik infeksiya bo‘lib, zoonoz ahamiyatga ega. Asosiy qo‘zg‘atuvchilari Trichophyton verrucosum, T. mentagrophytes, Microsporum canis va boshqa dermatofit zamburug‘lardir. Ushbu kasallik chorvachilikda iqtisodiy zarar keltiradi, shuningdek, odamlar uchun ham xavf tug‘diradi.