OʻZBEK VA INGLIZ TILLARIDA FALERONIMIK TERMINLARNING CHOGʻISHTIRMA TADQIQI - Safarmurodov Ilxom Turaklovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada faleronimik terminlarning mazmun-mohiyati, ularning o‘zbek va ingliz tillarida qo‘llanish xususiyatlari hamda lingvokulturologik ahamiyati tahlil qilingan. Faleronimika – orden, medallar, nishonlar va boshqa mukofotlarning nomlanishini o‘rganuvchi terminologik soha sifatida qaraladi. O‘zbek va ingliz tillaridagi faleronimik atamalar semantikasi, shakl va qo‘llanish uslublari qiyosiy jihatdan tahlil etilgan