БАНК ТИЗИМИДА АУДИТНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Матчанов Азизбек Исломбек ўғли (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Республикамиз иқтисодиётини тартибга солиш ва ривожлантиришда тижорат банкларининг фаолияти катта таъсир кўрсатади. Шу сабабдан, банклар томонидан шаклланадиган ишончли молиявий маълумотлар давлат бошқаруви учун стратегик бошқарув инструменти ҳисобланади. Шундан келиб чиққан ҳолда мақолада банк тизимида аудит ўтказишнинг ўзига ҳос жихатлари кўриб чиқилган.