BADMINTON О‘YININING KELIB CHIQISHI VА RIVОJLАNISH TАRIXI - Rashidov Zuxriddin Najim o`g`li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya badmintonni vujudga kelishi va uning mazmunini evolyutsion o‘zgarishi, uning rivojlanish bosqichlari. Olimpiada o‘yinlari va boshqa yuqori reytingli xalqaro musobaqalarda yetakchi badmintonchilarning mavqei. O‘zbekistonda badmintonni rivojlanishi. O‘zbek badmintonchilarining mamlakat va xalqaro musobaqalarda ishtirok etishi, mustaqillik davrida badmintonni rivojlanishi, badmintonni ko‘pbosqichli ommaviy musobaqalar dasturlariga kiritilishi. Badmintonni O‘zbekiston jismoniy tarbiya tizimidagi o‘rni. Yоndаshuv аsоsidа yоritib bеrilgаn.