BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI INTELLEKTUAL VA KOGNITIV KOMPETENSIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH. - Maxmarizayev Xurshid Otaqulovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda intellektual va kognitiv kompetensiyalarni shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. Kompetensiyalarni rivojlantirishga ta’sir etuvchi omillar, pedagogik yondashuvlar va amaliy mexanizmlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ularning o‘qituvchilik kasbida tutgan o‘rni zamonaviy ilmiy manbalar asosida asoslab beriladi.