INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA MAQOLLARNING SEMANTIK-PRAGMATIK TAHLILI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi maqollar semantik va pragmatik jihatdan qiyosiy tahlil etiladi. Maqollar har ikki tilda ham xalqning ma’naviy merosi, tafakkuri va dunyoqarashini ifoda etadigan muhim birliklar hisoblanadi. Semantik tahlil jarayonida maqollardagi ma’nolarning kengligi, ko‘pqirraliligi va universalligi yoritilsa, pragmatik tahlilda ularning muloqotdagi vazifalari, kommunikativ ta’siri va milliy-madaniy xususiyatlari ko‘rsatiladi.