TA’LIM VA TARBIYA NAZARIYASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Tursunova Surayyo G'offor qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ta’lim va tarbiya nazariyasining shakllanishi va rivojlanish bosqichlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ta’lim-tarbiyaning falsafiy, psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi, shuningdek, uning tarixiy rivojlanishi, asosiy konsepsiyalari va nazariy maktablari ko‘rib chiqiladi. Ish davomida ta’lim va tarbiyaning rivojlanish bosqichlari, metod va yondashuvlarining o‘zgarishi hamda zamonaviy pedagogik jarayonlarga ta’siri batafsil yoritilgan. Mazkur tadqiqot pedagogik nazariyani chuqur tushunishga va amaliyotda samarali qo‘llashga imkon beradi.