QUYULTIRILGAN SUT ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH VA SIFAT KO‘RSATKICHLARINI OSHIRISH YO‘LLARI - Ismattova Mohinur Sayitniyoz qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ishda quyultirilgan sut ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish, uning sifat ko‘rsatkichlarini oshirish yo‘llari va zamonaviy yondashuvlar haqida fikr yuritiladi. O‘zbekiston oziq-ovqat sanoatida quyultirilgan sut mahsulotlarining tutgan o‘rni, ishlab chiqarishning hozirgi holati va istiqbollari tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish samaradorligini oshirishda innovatsion texnologiyalar, sifat menejmenti, ekologik xavfsizlik va xalqaro standartlarga moslashuv masalalari yoritilgan.