O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI TABIAT HODISASI KOMPONENTLI TEZ AYTISHLARNING CHOG‘ISHTIRMA TAHLILI - Qosimov Botir Saidvali o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi tabiat hodisasi komponentli tez aytishlar lingvistik, fonetik hamda lingvomadaniy jihatdan chog‘ishtirilib tahlil qilinadi. Tez aytishlarda uchraydigan tabiat hodisalari (shamol, yomg‘ir, qor, quyosh, bulut va hokazo) xalqning tabiatga munosabatini, milliy dunyoqarashini va fonetik madaniyatini aks ettiradi. Tadqiqot davomida ikki tildagi tez aytishlarning strukturasi, semantikasi va madaniy ahamiyati solishtirilgan.