MUSIQA TA’LIMIDA KREATIV KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA EMOTSIONAL INTELLEKTNING ROLI - Rajabov Azamat Sharifovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada musiqa ta’limida kreativ kompetentlikni rivojlantirishda emotsional intellektning roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, hozirgi ta’lim tizimida musiqa o‘qituvchisining faqat texnik bilimlarga emas, balki hissiy-intellektual rivojlanishiga ham e’tibor qaratish zarurati ortib bormoqda. Emotsional intellekt — shaxsning o‘z hissiyotlarini anglash, boshqarish va boshqalarning hissiyotlariga empatik munosabatda bo‘lish qobiliyati — musiqiy faoliyatda ijodiy tafakkur, estetik sezgirlik va kommunikativ madaniyatning asosi hisoblanadi.