ADABIYOT DARSLIKLARI TAHLILIDA KUTILAYOTGAN OʻZGARISHLAR - Gulbahor Xoljigitova Toshtemir qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Adabiyot darsliklari tahlilida so‘nggi yillarda joy olayotgan islohotlar va yangilanishlar zamirida, zamonaviy o‘zgaruvchan talab va ehtiyojlarga mos darsliklarni yaratish, ularni jahon andozalari darajasiga olib chiqish maqsadi yotadi. Hozirgi vaqtda ta’lim sohasida olib borilayotgan islohotlar doirasida har bir ilmiy-metodik rahbar va muallif adabiyot darsliklarining mazmun-mohiyatiga, yondoshuviga, metodologik asoslariga va o‘quvchilarning yosh va qiziqish xususiyatlariga alohida e’tibor qaratmoqda.