MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SAN’AT FAOLIYATI ORQALI IJODKORLIK QOBILIYATINISHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Sa’dullayeva Fernagiz Sobirovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotasiya.maqolamning mazmuni shundan iboratki maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodkorligini, badiiy va estetik didini shakillantirishda nimalarga eʼtibor qaratish kerakligi. Tasviriy faoliyat , qoʻshiq aytish ,raqs tushish, dramatizatsiya oʻyinlar yordamida fikrlash doirasini kengaytirish . Diqqat, xotirasini va tasavvurlarini kengaytirish koʻzda tutilgan. Bolalarda kreativlik va ijodkorligini oshirishda bolalarga koʻproq erkinlik berilishi tarafdoriman. Erkinlik orqali bolalarning shaxsiy fazilatlari ,dunyoqarashini bilib olishimiz va yanada oʻstirishimiz mumkin.