SHARQ MUMTOZ ADABIYOTIDA TABIAT TASVIRINING FALSAFIY MOHIYATI - Salomova Nigina Rustamzoda (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Sharq mumtoz adabiyotida tabiat tasviri har doim chuqur ma’naviy va falsafiy mazmunga ega bo‘lgan. Shunday adabiy maktab va an’analarda tabiat obrazlari nafaqat go‘zallik timsoli, balki hayot va borliq haqidagi falsafiy fikrlarning mazkur davrlarga xos aksidir. Sharq ijodkorlari uchun tabiat tasviri oddiy manzara emas, u hayotning ichki mohiyati, insonning ruhi va borliq qonuniyatlarini anglash uchun vosita hisoblanadi.