SINEKDOXA HODISASI - To‘laganov Bobobek O‘ktam o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu ishda sinekdoxa hodisasining mohiyati, uning ona tili grammatikasidagi o‘rni hamda amaliy qo‘llanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Sinekdoxa bir butunning qismi orqali butunni yoki butun orqali qismini ifodalash hodisasi bo‘lib, u tilning obrazlilik va ta’sirchanlik xususiyatlarini kuchaytiradi. Mazkur hodisa nafaqat badiiy nutqda, balki kundalik so‘zlashuvda, o‘quvchilarning yozma va og‘zaki nutqini boyitishda ham muhim rol o‘ynaydi. Ishda sinekdoxaning grammatik tuzilmalardagi namunalari, ot, sifat, son va fe’l orqali ifodalanish shakllari amaliy misollar asosida yoritilgan.