NAMANGAN IQLIM SHAROITIDA ILK BOR ARCHANING PICEA SMITHIANA NAVINI IN VITRO USULIDA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI VA ARCHA KASALLIKLARIGA QARSHI KURASH USULLARI - Misirova Surayyo Abdumutalovna; Xaydarova Marjona Orifjon qizi; Madaliyeva Olima Qambaraliyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Picea smitiana - yorqin tillarang-yashil ignalar bilan qoplangan oqlangan kamar shoxlari bo’lgan noyob kichkina archa. Eng yaxshisi quyoshli joyda, xira soyali va kuchli shamollardan himoyalangan. Qish rangi uchun ajoyib. Juda sekin o’sadigan, balandligi 6 m gacha bo’lgan doimiy yashil ignabargli daraxt. U konussimon shaklga ega, osilgan shoxlari bilan. Ignalilar yorqin sariq-yashil rangga ega. In vitro -tajribalar "probirkada" - sun’iy sharoitda, organizmdan yoki tabiiy muhitdan tashqarida o’tkazilganda eksperimentlarni o’tkazish jarayoni. In vitro tajribalar, hayvonlar yoki inson tadqiqotlari muqobil bo’lgan hollarda, in vivo ga qaraganda kamroq ishonchli hisoblanadi va ko’pincha in vivo jonli ravishda keyingi tadqiqotlar o’tkazish imkoniyati va zarurligini baholash uchun zarur bo’lgan dastlabki bosqichdir.