КИБЕРМАКОНДА СОДИР ЭТИЛГАН ЖИНОЯТЛАРНИ ТЕРГОВ ҚИЛИШДА МУЛКИЙ ЗИЁННИ УНДИРИШНИНГ АЙРИМ ЖИҲАТЛАРИ - Қобулов Бекзод Шерали ўғли (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Замон шиддат билан ривожланиб бормоқда, давлат бошқаруви, ижтимоий ҳаётнинг барча жабҳалари, савдо ва хизмат кўрсатиш соҳаларига замонавий ахборот коммуникация технологиялари жорий этилиши аҳолига қулайликлар яратмоқда. Ушбу жараёнларнинг рақамлашиши энг аввало кўрсатиладиган хизматларнинг тезкорлиги ва шаффофлигини таъминлашга ҳамда вақт ва моддий ресурсларни тежашга хизмат қилмоқда. Шу билан биргаликда, рақамли технологияларни кенг татбиқ этилиши жамият ҳаётининг ривожланишига ва турли қулайликни яратишга замин яратиши билан биргаликда, турли жиноий гуруҳлар ва жиноятчиларнинг ўз жиноий мақсадларини амалга оширишига ҳам қулайлик яратмоқда. Натижада кибермаконда содир этилаётган жиноятларнинг мамлакатимиз умумий жиноятчилиги статистикасидаги улуши ортмоқда.