KOREYSLARNING MARKAZIY OSIYO XALQLARI MADANIYATIGA TA’SIRI - Jo‘rayev Baxromxo‘ja Akbarali o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
XX asrning 30-yillarida Uzoq Sharqdan Markaziy Osiyoga ko‘chirilgan koreyslar qisqa vaqt ichida yangi muhitga moslashib, mintaqaning ijtimoiy va madaniy hayotida faol ishtirok eta boshladilar. Ularning mehnatsevarligi, ta’limga e’tibori va madaniy qadriyatlari Markaziy Osiyo xalqlari hayotiga sezilarli ta’sir ko‘rsatdi. Bugungi kunda koreys diasporasi mintaqaning madaniy xilma-xilligini boyituvchi muhim omil sifatida e’tirof etiladi.