RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA STEAM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANIB BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING TANQIDIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Yaxshilikova Hojiniso Xotam qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhiti sharoitida STEAM texnologiyalaridan foydalanish orqali bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining tanqidiy tafakkurini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvining didaktik imkoniyatlari, o‘quvchilarda ijodiy va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli vositalar yordamida integrativ o‘qitishning afzalliklari hamda pedagogik metodlar taklif etiladi.