BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIGA NAQSH ELEMENTLARINI BOSQICHMA BOSQICH OʻRGATISH - Baxridinova Shohsanam Qudrat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida naqsh elementlarini bosqichma-bosqich o‘rgatish metodikasining pedagogik va estetik jihatlari tahlil etilgan. Tadqiqotda B.M. Nemenskiy, T.Ya. Shpikalova va V.S. Kuzinlarning ilmiy yondashuvlari asosida naqsh san’atining ta’limdagi ahamiyati, o‘quvchilarda estetik did, badiiy tafakkur va ijodiy salohiyatni rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Maqolada naqsh elementlarini bosqichma-bosqich o‘rgatish orqali o‘quvchilarda tasviriy savodxonlik, kompozitsion fikrlash, qo‘l harakatlarini muvofiqlashtirish va chiziq ritmini his etish ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali usullari ochib beriladi. Shuningdek, san’at darslarida milliy va jahon amaliy san’ati namunalaridan foydalanish o‘quvchilarning madaniy ongini, estetik idrokini va ijodiy ifoda madaniyatini boyitishda muhim omil sifatida ko‘rsatilgan.